Back to All Events

MASAJ AYURVEDIC

Masajul ayurvedic este unul dintre darurile pe care India le face , de cateva mii de ani, omenirii.. Principalele efecte ale masajului ayurvedic cu uleiuri sunt: relaxeaza global fiinta, redand armonia tuturor structurilor sale energetice si mentale, contribuie la reglarea sistemelor nervos, circulator si limfatic,avand si efect terapeutic anticelulitic, ce atrage in fiinta pacientului energiile benefice din macrocosmos, conferind o stare de relaxare profunda complexa a tuturor persoanelor care beneficiaza de aceste remedii stravechi si atat de actuale, in acelasi timp.

Se cunoaste faptul ca atingerea, ca actiune folosita in masaj, este corelata cu partea emotionala si afectiva a fiintei, oferind beneficiarului masajului ayurvedic o stare de profunda comuniune cu cel care practica masajul. Tocmai de aceea, masajul ayurvedic, ce inglobeaza o serie de proceduri si tehnici terapeutice, trebuie abordat de persoane care cunosc atat elemente de fiziologie umana, cat, mai ales, partea subtila care exista in fiecare fiinta.

Din punct de vedere subtil, simtul tactil este corelat cu chakra emotionala si afectiva a fiintei, anahata chakra. De aici, se poate concluziona usor ca cel care foloseste masajul ca terapie terapeutica, pentru ameliorarea sau vindecarea unor probleme de sanatate, ca si cel care foloseste aceasta terapie pur si simplu pentru starea de relaxare psiho-emotionala, ca si terapeutul insusi, isi amplifica in fiinta lor starea de empatie, afectivitate si iubire , care stau la baza intregului Univers. Altfel spus, prin masajul ayurvedic, pacientul experimenteaza o sui-generis stare de reintoarcere la origine a fiintei sale.

Exista 5 tipuri de uleiuri de masaj ayurvedic, asa numitele uleiuri-baza, care poti fi folosite in terapie, adecvate tipologiei constitutionale a pacientului respectiv, precum si problemelor sale de sanatate. Toate aceste tipuri sunt uleiuri naturale, presate la rece, fara nici un adaos de natura chimica.

Acestea sunt:

1.uleiul de masline, adevat tipologiei Kapha Dosha

2.uleiul de migdale- Vata Dosha

3.Uleiul de susan- Vata Dosha

4. uleiul de cocos- Pitta Dosha

5. uleiul de mustar- Kapha Dosha

Fiecare din aceste tipuri de uleiuri au proprietati specifice, actionand asupra tipologiilor ayurvedice enumerate, fiind racoritoare, stabilizatoare sau incalzitoare, in functie de dosha predominanta a fiintei umane in cauza. Tocmai de aceea, pentru toate aceste virtuti terapeutice, dar si subtile, masajul ayurvedic este folosit azi in toate marile spa-uri si centre de infrumusetare corporala din intreaga lume. Este recomandat ca inainte de a te programa la masaj sa stii in ce categorie te situezi pentru  aceasta e bine sa te programezi inainte la o Consultatie ayurvedica aici: http://www.centruldoor.com/consultatii-ayurvedice/

Valio Sands (Vasile Scarpet) este terapeutul care sustine masajul si consultatiile ayurvedice la DOOR, pentru detalii despre Valio aici: http://vasile-scarpet.ro/despre-mine/. Sesiunile de masaj se desfasoara la Centrul DOOR in fiecare vineri incepand din 15 noiembrie 2016. Pentru programare si detalii poti suna la 0747497133 Loredana Caradimu, Valio Sands 0725081061 sau poti trimite un e-mail la dor@centruldoor.com, poti completa formularul de mai jos:

NUME *
NUME