Back to All Events

Conferinta “Mandala - simbol al intregirii.O perspectiva jungiana” cu Victor Flueras

Ce a observat Jung studiind materialele generate de inconstientul pacientilor sai a fost ca mandalele apar in mod spontan in vise sau in halucinatiile avute in cadrul unor episoade psihotice. 

Rolul pe care il au aceste structuri este unul de auto-reglare al sistemului psihic, în special atunci cand o persoana se confrunta in cadrul vietii cotidiene cu contrarii aparent ireconciliabile. Realizarea mandalelor prin desen, pictura sau alt procedeu artisitic si contemplarea lor ulterioara ofera fie o rezolvare inconstienta a respectivului conflict, fie chiar un insight adus in spatiul constiintei despre cum respectivele principii opuse pot fi integrate. 

Prin integrarea perechii de contrarii si nu prin anularea unuia dintre cei doi termeni, partea constienta a psihicului se intregeste si drept urmare ajunge sa funcționeze mai armonios. 

Concepția lui Jung despre tendintele opuse existente in fiecare dintre noi este ca ele pot fi reconciliate in mod natural, cu conditia ca atitudinea constienta a persoanei respective sa nu fie prea rigida si orientata exclusiv catre susținerea uneia dintre tendinte, negand existenta in interiorul sau a tendintei contrarii. Iar mandalele reprezinta produsul natural al psihicului care isi gaseste un nou echilibru avand integrata noua pereche de tendinte contrarii.

Conferentiar: Victor Flueras

Donatie recomandata: 30 lei

Donatiile vor fi facute catre Asociatia PAVEL care se ocupa cu ajutarea familiilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave.

Pentru inscrieri va rugam sa completati formularul de mai jos sau sa trimiteti un e-mail la dor@centruldoor.com. Pentru clarificari va rugam sa sunati la 0747497133/0722512035:

NUME *
NUME