Back to All Events

CINE SUNT EU? Modul de dezvoltare personala pentru copii - metoda Points of You

Centrul DOOR lanseaza un program de dezvoltare personala non-formala pentru copii "Shine, little star, shine!". Acest program isi doreste sa fie un ajutor pentru parintii care cauta metode alternative de a pune in valoare insusirile native ale copiiilor. Acest program va propune o serie de metode si ateliere care lucreaza in a sprijini copiii in dezvoltarea lor emotionala, in dezvoltarea creativitatii, intr-o crestere echilibrata si armonioasa. Din acest program va propunem atelierele "Points of You" sustinute de Mihaela Catichi, clase de yoga pentru copii ghidate de Liliana Ionescu si ateliere de creativitate sustinue de Loredana Caradimu. Mai multe despre program aici:http://www.centruldoor.com/dezvoltare-personala-pentru-copii/

Detalii despre Atelierul "Cine sunt eu?"

Ce este?

Folosirea instrumentelor didactice potrivite, valorificarea diferitor metode ca si forme complementare de educatie si instruire pot constitui repere considerabile in demersul de a-i ajuta pe copii sa descopere tehnici de imbunatatire a rezultatelor lor, de gestionare eficienta a relatiilor si emotiilor lor, de autovalorizare.

Programul de dezvoltare personala prin intermediul instrumentelor de coaching Points of You este un sistem inovator, plin de distractie si prospetime, ideal in lucrul cu copiii din noua generatie si cu cei vizual-sensitivi si vizual-emotionali in special , avand menirea de a-i conecta pe acestia cu bucuria, cu creativitatea si cu placerea de a fi ei insisi, ii ajuta sa descopere motivatii si pasiuni, dar si tehnici de imbunatatire a rezistentei la stres, stimuleaza dezvoltarea aptitudinilor de comunicare, a limbajului creativ, faciliteaza introspectia. 

Cum?

Points of You vine cu o metoda inedita, unica, originala de descoperire de sine, de experimentare a propriilor trairi, de descoperire a noi perspective si puncte de vedere, altele decat cele pe care le stii deja. Si asta pentru ca schimbarea survine atunci cand esti pregatit sa vezi altceva decat ce erai obisnuit sa vezi, sa accepti o alta perspectiva, un alt punct de vedere.

In aceasta intalnire vom discuta despre “Cine sunt Eu?” – cum ma vad eu, cum ma vad ceilalti, cum as vrea sa ma vada ceilalti. Scopul acestui exerciţiu de autocunoaştere este de a-l ajuta pe copil sa constientizeze calitatile personale reprezentative si trasaturile care nu ii plac la el, sa constientizeze asemanarile dintre oameni, dar si diferentele individuale, sa le accepte si sa le respecte.

Sursa "Points of You"

Sursa "Points of You"

Pentru cine?

Programul este destinat copiilor cu varsta peste 4 ani, este o forma de autocunoastere si autodescoperire prin fototerapie in care invata importanta relaxarii, fascinatia jocului si in care isi acceseaza potentialul lor creator. Ei sunt deschisi in a experimenta un alt fel de abordare in care nu exista invingatori, nici invinsi, ei au curajul sa vorbeasca despre ei insisi in joaca, sa-si acorde lor insisi toata atentia, pentru a se cunoaste, a se descoperi, pentru a comunica si a se motiva pentru viitor.

Programul  se desfasoara diferentiat in echipe de maxim 5 copii (avand varste cuprinse intre 4-6 ani) si maxim 7 copii ( avand varste peste 7 ani), tocmai pentru a se lucra eficient cu fiecare dintre participanti. Sedintele au o durata diferita in functie de numarul copiilor inscrisi in fiecare din grupe - aprximativ 1 ora si jumatate pentru cei din prima grupa si circa 2 ore pentru cei din a doua grupa. 

Sursa "Points of view"

Sursa "Points of view"

Va propunem  o soluție inovatoare, coerenta si alternativa in perioada de criza existenta la ora actuala in  sistemul de educatie romanesc, dorindu-ne sa oferim copiilor instrumente pentru dezvoltarea unei baze emotionale stabile si puternice si metode eficiente de exersare a abilitatilor sociale.

Instructor autorizat Points of View: Mihaela Catichi.

Costul de participare pentru fiecare copil este de 60 lei. In situatia cand participa doi frati, pentru cel de-al doilea frate/sora se va face o reducere, platindu-se 40 lei.

Locuri limitate. Pentru inscrieri va rugam sa trimiteti un e-mail la dor@centruldoor.com, sa sunati la 0747497133, sau sa completati formularul de mai jos:

NUME *
NUME
Va rugam sa completati varsta copilului pe care il inscrieti la acest atelier. Multumim

Later Event: April 4
HEALING YOGA CLASS