Back to All Events

CURS QI GONG

Qigong este unul din cele mai complexe sisteme de lucru cu energia naturii si de cultivare a energiei in interiorul corpului.

Se bazeaza pe principiile Medicinei Chineze si cunoasterea lor despre meridiane, organele interne si fazele transformarii energiei.

Este o cale a echilibrului si a armoniei cu natura si propriul corp. Qi inseamna energie sau forta vitala, iar Gong inseamna munca sau maiestrie. Tehnicile ne ajuta sa lucram cu energia folosind intentia, stand in diferite pozitii statice, prin miscari lente, prin respiratie sau prin contemplare. Fluxul marit de energie ne curata, ne echilibreaza si ne deschide meridianele. Pe masura ce practicam aceste tehnici, creste automat si accesul la energie.


Qigong inseamna pentru mine conectarea cu Cerul si cu Pamantul si fuzionarea energiilor acestora in interiorul Omului, care devine un canal, dar si un receptor al acestor energii.

Aceasta conectare cu Cerul (sau cu Soarele) si cu Pamantul sta la baza majoritatii exercitiilor de Qigong. Orice altceva nu este decat o tehnica pe care o facem la un anumit moment, pentru un anumit scop precis, pentru ca avem nevoie de acel exercitiu ca sa restabilim curgerea naturala a energiei prin noi.

Vom face de asemenea exercitii de respiratie tibetane sau japoneze. Sunt tehnici rapide primite de mine de la cei mai buni terapeuti pe care am avut norocul sa-i cunosc. Aceste metode care dau rezultate foarte rapide si pot fi practicate de oricine, oricat de ocupat ar fi. Lucrul cu energia asa cum il predau eu depaseste cu mult granitele sistemului strict chinezesc numit Qigong.

Subiectele pe care le vom parcurge si aprofunda la curs sunt:

Cresterea energiei si meditatia
1) Cresterea energiei si vitalitatii prin tehnici si obiceiuri sanatoase
2) Cum pastram energia si cum limitam risipa
3) Starea de liniste si sanatatea rinichilor
4) Meditatia si regenerarea corpului
Dupa aceste sesiuni vei stii cum sa-ti cresti vitalitatea, imunitatea si sa-ti intaresti organele interne. Vei putea de asemenea sa-ti opresti dialogul interior si sa-ti regenerezi corpul si sistemul nervos stand in liniste.

Echilibrul emotional si vindecarea
5) organele interne si echilibrarea emotiilor
6) meridianele si cum facem ca energia sa curga liber
7) chakrele si aspectele mental-emotionale influentate
8) vindecarea unor afectiuni fizice si tehnici de respiratie
Dupa aceste sesiuni vei stii cum sa vindeci intregul corp si fiecare organ intern si sa-i ajuti pe altii. Vei stii sa-ti deschizi meridianele si sa-ti echilibrezi chakrele, imbunatatind astfel aspecte ca finantele, comunicarea si intuitia.

Seria de miscari Wuji Gong
Wuji Gong este o forma dinamica de Qigong foarte puternica si simplu de invatat. Este de 2 ori mai scurta decat varianta similara (Tai Chi 13 forme) si se spune ca a fost creata de fondatorul Tai Chi-ului, Chan San Feng, fiind o forma creata special pentru sanatate si iluminare. Se mai numeste Qigong-ul Vidului Primordial (Wuji Qigong) sau Qigong-ul Iluminarii (Enlightenment Qigong).

De ce este Wuji Gong atat de puternic?
Spre deosebire de Tai Chi, a fost creat special pentru sanatate.
Este o forma vie. Cand practici te conectezi cu cei care au transmis-o de-a lungul generatiilor.
A fost practicata in secret de maestri taoisti timp de 800 de ani.
De aceea, energia primita prin conectarea cu acest lineaj este foarte mare.
Avantajul principal este ca practica merge si cand esti obosit, agitat sau fara chef.
Poate fi practicat si seara, 5 minute inainte de culcare, chiar daca ne e foarte somn.
Ne ajuta sa dormim profund si sa ne trezim odihniti.
Se invata foarte repede, doua sesiuni de o ora fiind de obicei suficiente.

PROFESOR: DAN MIHAESCU

Participarea la curs pentru prima data presupune un cost de 30 de lei si apoi abonament pentru 4 saptamani.

Pentru inscriere puteti sa completati formularul de mai jos sau sa trimiteti mail la dan.mihaescu@yahoo.com sau la 0745151227.

NUME *
NUME